Informace k adaptačnímu kurzu 2024/2025

Vážení rodiče,

rádi bychom Vás informovali, že naše škola každoročně pořádá pro žáky prvních ročníků adaptační kurz. Cílem tohoto kurzu je usnadnit a zpříjemnit studentům přechod na střední školu a pomoci jim přirozeně se začlenit do nového kolektivu. Hlavní náplní kurzu jsou aktivity vedoucí k vzájemnému poznávání, překonávání počátečních obav a vytváření zdravě fungujících třídních kolektivů.

Kurz se uskuteční ve dvou bězích:

  • pro třídy A1B, B1A, D1A, P1A platí termín od 2. 9. do 6. 9. 2024,
  • pro třídy A1A, D1B, M1A, G1A platí termín od 9. 9. do 13. 9. 2024.

V obou případech kurzy organizujeme v rekreačním areálu Hotelu Kořínek, který se nachází v malebné obci Příchovice na rozhraní západních Krkonoš a Jizerských hor. Jedná se o jednoduché ubytování s kvalitním stravováním. Areál disponuje pestrým zázemím pro společenské i sportovní aktivy a mnoha přírodními i kulturními památkami v okolí.

První ročníky zahájí školní rok v pondělí 2. 9. 2024 v 10:00 před budovou školy, kde na ně budou čekat třídní učitelé. Odjezd na adaptační kurz je u obou běhů naplánován na 13:00. Žáci ve škole nejprve absolvují dopolední program/výuku, v poledne se naobědvají ve školní jídelně a poté odjedou na adaptační kurz. Před nástupem do autobusu je nutné odevzdat třídnímu učiteli Prohlášení o bezinfekčnosti a Poučení studentů před odjezdem na školní akci. Oba zmíněné dokumenty jsou součástí přílohy tohoto dopisu. Předpokládaný návrat z obou kurzů je vždy v pátek okolo 11 hodiny k budově školy.

Cena kurzu činí 3 950,- Kč a zahrnuje následující položky

  • dopravu, ubytování
  • stravu 4x denně + pitný režim
  • školní triko
  • poplatek za kartu ISIC 350 Kč.

Karta ISIC je povinná, slouží ke vstupu do školy a k objednávání stravy ve školní jídelně.

Platbu 3 950,- Kč je nutné uhradit do 31. 7. 2024 na náš bankovní účet č.:
19-3960330297/0100. Jako variabilní symbol uveďte evidenční číslo studenta, jako specifický symbol uveďte kód 3240010.

Omluvit neúčast studenta na adaptačním kurzu je možné pouze ze závažných důvodů na sekretariátu školy. Případné diety a jiná omezení hlaste prosím s předstihem Jiřímu Faltusovi na e-mail j.faltus@skolaeupraha.cz. Žáci by si na kurz měli vzít: pohodlné sportovní oblečení, ručník, plavky, přezůvky, lahev na pití, psací potřeby a kapesné cca 200,- Kč na doprovodný program (vstupy na rozhledny, expozice atd.).

S pozdravem

PhDr. Roman Liška, Ph.D., ředitel školy

Čeština